Van het platteland naar je keuken. Automagisch.

Eerlijke voeding, op biologische wijze verbouwd met een minimale milieubelasting. De gewassen worden door de landbouwrobot automatisch gevolgd en onderhouden. Je kunt het hele groeiproces volgen. Daardoor weet jij precies wat je eet!

Bekijk de video Ik doe mee

Korte
voedselketen

Bepaal zelf wat je op je FarmPixels teelt. De robots onderhouden de akkers en zorgen voor de gewassen. Jij kunt dit digitaal volgen en je wordt geïnformeerd over diverse zaken. Na de oogst kan het rechtstreeks van het land naar jouw bord. Verhoog de beleving van je voedsel.

Investeer in
de toekomst

Door gezamenlijk te investeren kan de ontwikkeling van duurzame landbouw versneld worden. Dit is hard nodig om de snel groeiende wereldbevolking te kunnen voorzien van gezonde voeding, zonder de aarde uit te putten.

Duurzame
landbouw

Klimaatverandering, schaarse grondstoffen en weinig beschikbare landbouwgrond. Door kennis en digitale technologie te combineren kunnen we telen zonder kunstmest en pesticiden en landbouw duurzaam maken voor mens en milieu.

Pixelfarming biedt alle mogelijkheden om, zonder milieubelasting, voedsel op optimale wijze te verbouwen. De toekomst; een gezonde akker, biodiversiteit en eerlijke voeding.

Wat ga jij verbouwen?

Met jou willen wij de invloeden van de biodiversiteit meten en onderzoeken, waardoor we samen werken aan zelfvoorziening. Voor alle consumenten samen gaan we één tuin ontwerpen waar jij het hele jaar van op de hoogte gehouden wordt. Bepaal voor hoeveel personen jij een groentepakket wilt ontvangen en kies een of meer van de aangeboden levermomenten.

Natuurlijk zorgen wij voor een mooi tuinontwerp inclusief bloemen, kruiden en groenbemesters. Hierdoor kunnen we zonder kunstmest en pesticiden voor jouw gewassen zorgen. Samen werken we dan aan een gezonde leefomgeving en een mooi landschap die jij thuis kunt meebeleven. Automagisch.

Ik doe mee

Wat gaat er gebeuren in 2020?

- Opschalen aanbod en service Pixelfarming voor consumenten en restaurants

- RobotOne als onkruidverwijderaar verhuren aan landbouwbedrijven (www.proofyourfuture.com)

- uitrol PixelFarming in landbouw middels workshops en advies

- Uitbreiden functionaliteiten RobotOne met partners

Word lid van onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wat is er gebeurd in 2019?

- Teeltplannen gemaakt voor consumenten en restaurants

- Diverse functionaliteiten getest op Robot Zero zoals water geven, grondboor, pH meting

- Diverse gewascombinaties getest en grondvoorbereidingen gevarieerd

- RobotOne ontwikkeld met partners en studenten van Avans Hogeschool

- Open dag Pixelfarming

- We zijn erkend leerbedrijf bij SBB geworden

Wat is er gebeurd in 2018?

- De Pixel robot rijdt autonoom door het land op zonne-energie

- Handelingen op GPS Coördinatie als water geven en zaaien

- Data doorsturen naar databank

- Een software platform ontwikkeld die de data naar jou toestuurt

- Ontwikkelen van een digitaal teeltplan om het plannen van gewassen mogelijk te maken

In de media

Onlangs was Simone te gast bij Nieuw Voer, een serie maandelijkse netwerkborrels om food-ondernemers te verbinden en te inspireren.

Bekijk de video op Nieuw voer

Gepubliceerd op 7-2-2020

Vandaag zijn alle patiënten van de verpleegafdelingen in locatie Utrecht verrast met een bloemetje uit onze moestuin in Almkerk. We laten onze patiënten op deze manier meegenieten van onze oogst uit pixelfarming, een nieuwe manier van digitale, biologische landbouw.

Lees meer op Facebook

Gepubliceerd op 18-9-2019

Wil je je eigen groenten telen maar heb je geen tijd (of zin) om elk weekend met je handen in de aarde te wroeten? Bij PixelFarming kies je vanachter het scherm wat je wilt laten groeien en doet een robot het werk. Provincie Brabant beloonde het initiatief met een Agrofoodpluim.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en we houden je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

De Campus Almkerk

Adresgegevens

Laagt 16
4286 LV Almkerk

Contactgegevens

085-0160728
info@campusalmkerk.nl
campusalmkerk.nl

De Campus Almkerk is een innovatiecentrum voor landbouw en duurzaamheid. Deze voorziet in een maatschappelijke behoefte waarin leefbaarheid, kleinschalige voedselproductie, als ook duurzaamheid en innovatie een belangrijke rol spelen. De Campus investeert in activiteiten met een hoge maatschappelijke relevantie. Collectieve zelfvoorzienendheid speelt hierin een belangrijke rol.

Leuk dat je je hebt aangemeldt. We houden je op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen.