Van het platteland naar je keuken. Automagisch.

Eerlijke voeding, op biologische wijze verbouwd met een minimale milieubelasting. De gewassen worden door de landbouwrobot automatisch gezaaid, onderhouden en geoogst. Je kunt het hele groeiproces volgen. Daardoor weet jij precies wat je eet!

Bekijk de video Ik doe mee

Korte
voedselketen

Bepaal zelf wat je op je FarmPixels teelt. De robots onderhouden de akkers en zorgen voor de gewassen. Na de oogst kan het rechtstreeks van het land naar jouw bord.

Investeer in
de toekomst

Door gezamenlijk te investeren kan de ontwikkeling van duurzame landbouw versneld worden. Dit is hard nodig om de snel groeiende wereldbevolking te kunnen voorzien van gezonde voeding, zonder de aarde uit te putten.

Duurzame
landbouw

Klimaatverandering, schaarse grondstoffen en weinig beschikbare landbouwgrond. Door kennis en digitale technologie te combineren kunnen we landbouw duurzaam maken voor mens en milieu.

Pixelfarming biedt alle mogelijkheden om, zonder milieubelasting, voedsel op optimale wijze te verbouwen. De toekomst; een gezonde akker, biodiversiteit en eerlijke voeding.

Wat ga jij verbouwen?

Ga je voor de ingrediënten voor een heerlijke vegaburger of ga je juist voor een stukje natuur waar inheemse diersoorten op af kunnen komen? Met jou willen wij de invloeden van de biodiversiteit meten en onderzoeken waardoor we samen werken aan zelfvoorziening.

Voor 10 cent per FarmPixel steun je het onderzoek en de ontwikkeling op het gebied van pixelfarming. Hierop kun je gaan verbouwen wat je wilt. Voor 25 euro aan FarmPixels kun je bijvoorbeeld het volgende verbouwen:

In de media

Op een app bekijken hoe je wortelen en uien erbij staan, en hoe een robot ze water geeft en onkruid wiedt. Is dat de moestuin van de toekomst? Of de nieuwe vraag-gestuurde landbouw in Nederland? De ondernemers achter PixelFarming denken beide: zij gaan voor vraaggestuurd werken in de landbouw en een duurzame voedselketen. Dat levert ze deze maand de Agrofoodpluim op.

De toekomst is dichterbij dan je denkt: je kunt nu al je eigen ‘pixel’ landbouwgrond reserveren voor een bedrag vanaf 25 euro. Op deze 2,5 m2 worden dan de groenten geteeld die je ‘digitaal’ zaait. Dat kan tot op 1 plantje precies: jij deelt je perceel precies in zoals je wilt via pachtjepixel.nl. Vervolgens kun je volgen hoe je groentegewas groeit, verzorgd en geoogst wordt via foto’s die de robot verstuurt naar een app. Als de groenten geoogst zijn, krijg je die thuisgestuurd in een pakket.

Wil je je eigen groenten telen maar heb je geen tijd (of zin) om elk weekend met je handen in de aarde te wroeten? Bij PixelFarming kies je vanachter het scherm wat je wilt laten groeien en doet een robot het werk. Provincie Brabant beloonde het initiatief met een Agrofoodpluim.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en we houden je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

De Campus Almkerk

Adresgegevens

Laagt 16
4286 LV Almkerk

Contactgegevens

085-0160728
info@campusalmkerk.nl
campusalmkerk.nl
campusalmkerk

  • 50.000 m2 proeftuinen voor innovatieve landbouwactiviteiten gericht op biologische voeding op basis van biodiversiteit en Pixelfarming
  • 40.000 m2 proeftuinen voor biodiversiteit op basis van natuurinclusieve landbouw
  • 5.000 m2 proeftuinen geschikt voor innovatieve bouw- en installatietechniek en woonconcepten
  • 1.000 m2 werkruimten en labs
Leuk dat je je hebt aangemeldt. We houden je op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen.