Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 
Juni 2019. Hoe staat het met de vorderingen op het gebied van PixelFarming?
Met deze nieuwsbrief brengen we je weer 'up to date'!
 
 
 
 

Voedselbesluit

Vanuit Pixelfarming hebben we onze rol in het voedselbesluit actief vorm kunnen geven. Op zaterdag 15 juni hebben de deelnemers van de Voedseltop gestemd over 70 besluitpunten. Van de 70 punten zijn er 40 punten opgenomen in het eerste Brabantse Voedselbesluit. Bekijk het voedselbesluit hier.
 
 

De Campus als kraamkamer!

Het bruist van het nieuwe leven op de Campus. Een greep uit de nieuwe geboortes van de afgelopen weken: steenuilen in onze kast in de notenboom, Kievitsjongen, een koppel patrijzen met 4 jongen, en een trotse moedereend met kuikens in onze waterberging.

Wat een mooi bewijs voor het feit dat natuurinclusieve landbouw en pixelfarming heel goed samengaan!
 
 

HAS kookt!

Vanuit de Campus werken we intensief samen met de HAS. Pixelfarming biedt daarbij de gelegenheid om rechtstreeks de link te maken van gewasproductie naar bijvoorbeeld gerechten voor evenementen.

De vraag: Hoe maak je een full-color gerecht? welke gewassen zet je dan bij elkaar op een pixelveld? En wat is er dan nodig om alles bij elkaar op het bord van de consument te krijgen? Op deze manier onderzoeken we samen de mogelijkheden van een steeds kortere keten van grond naar mond.
 
 

We hebben weer een nieuwe trailer voor Pixelfarming. Bekijk m op Youtube via onderstaande link!

Bekijk de trailer
 
 

Food Festival de Es

Op zondag 30 juni staan we met #Pixelfarming op Food Festival de Es. We verzorgen dan een aantal workshops voor kinderen waarbij we het concept van Pixelfarming uitleggen en samen met kinderen het proces van graan naar brood ervaren.

Meer hierover
 
 

Pixelfarming op "grote schaal"

Samen met het praktijkcentrum voor Precisielandbouw in Reusel werken we aan de combinatie van Pixelfarming en strokenteelt. Op de proeflocatie in Reusel worden de ingrediƫnten geteeld die onder andere bestemd zijn voor een culinaire bijdrage van Provincie Noord Brabant op de Dutch Design week in Eindhoven. Deze ingrediƫnten (zoals tarwe, ui, zoete aardappel, eetbare bloemen) worden vanuit dit teeltveld samen gecombineerd tot 1 gerecht!

Lees meer