Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 
Oktober 2019. Hoe staat het met de vorderingen op het gebied van PixelFarming?
Met deze nieuwsbrief brengen we je weer 'up to date'!
 
 
 
 

Nog plaatsen beschikbaar voor de open dag!

Vergeet niet dat je op zaterdag 19 oktober vanaf 14:00 van harte uitgenodigd bent voor de premium open dag van Campus Almkerk. Op deze zaterdagmiddag kun je komen horen, proeven, voelen en zien hoe de gewassen geteeld zijn. Beleef alle ontwikkelingen omtrent Pixelfarming en ontmoet de Pixelfarming community. Een inspirerende middag waar onze nieuwe gadgets worden getoond en waar je tegelijkertijd kunt genieten van het mooie uitzicht. Kom je ook? Meld je dan aan per e-mail via info@campusalmkerk.nl. Wij verheugen ons op je komst! Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Meld je aan!
 
 

Biodiversiteit met belevingswaarde

Een biodivers landschap is niet alleen goed voor de natuur en het eco-systeem maar levert ook een hoge belevingswaarde. Een goed voorbeeld is de bloemenoogst van een van onze klanten: Restaurant Broeder van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Alle patiënten ontvingen van ons onlangs een mini-boeket met bloemen uit de eigen pixeltuin. Een ultiem voorbeeld van kringlooplandbouw. Meer informatie hierover vind je op facebook via onderstaande knop.

facebook bericht
 
 

Strokenteelt

Afgelopen seizoen hebben we strokenteelt beproefd om pixelfarming op te schalen (zie https://www.foodupbrabant.nl/lic/pixelfarming-zet-stap-naar-opschaling). In juli hebben we de masterclass strokenteelt bijgewoond van de Bio Academy. De resultaten en ervaringen van Erf BV en de Wageningen Universiteit op het gebied van strokenteelt zijn heel positief. Het bevestigt onze goede aanpak rond pixelfarming. We zijn in Giessen samen met De Agro-Natuubeheergroep van Altenatuur, de Liniewerkers van Brabants Landschap en Rens Kolf, pachter van de natuurgronden in de Struikwaard, een strokenteeltproject gestart.

Strokenteelt Giessen
 
 

Resultaatgericht werken!

Regelmatig horen we: ‘Jullie zijn veel verder dan ik dacht.’ of ‘Wat hebben jullie in korte tijd veel bereikt.’ Onze werkwijze maakt dit mogelijk.
Enerzijds werken we vanuit de kracht van samenwerking. We zoeken partners die onze visie delen. Hierbij spelen naast andere ondernemingen de onderwijsinstellingen een belangrijke rol.
Daarnaast hebben we een flinke doe-mentaliteit. Onze toekomstvisie is opgedeeld in kleine haalbare projecten waar door alle partijen samen direct aan gewerkt wordt. Een voorbeeld van goede samenwerking met het onderwijs is onze relatie met CURIO West-Brabant (zie video op youtube via onderstaande knop). Daarnaast werken we ook samen met Da Vinci College, Avans Hogeschool, HAS, Aeres Hogeschool, WUR en TU Eindhoven.

samenwerking CURIO