Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Kom ook naar de precisielandbouwdagen!
Dat kan je toch niet missen!

 
 
 
 

Precisielandbouw Dagen 2021

Vrijdag en zaterdag is #PixelfarmingRobotics aanwezig op de Precision Ag Days 2021 / Precisielandbouw Dagen 2021 in Reusel. We nemen 2 exemplaren van onze #RobotOne mee voor een unieke demo. Zien we u daar? GEEN PCR-TEST of VACCINATIEBEWIJS VEREIST. We zijn een doorstroomlocatie evenement, volg looprichtingen en houdt afstand. Het belooft een mooi evenement te worden.

meld je aan
 
 

Veel bezoek op de Campus

Ieder jaar krijgen we steeds meer nieuwe bezoekers op de Campus. We genieten er meestal volop van. De rupsenplaag en muizenplaag van vorig jaar was wat minder maar we zien ook veel dieren wiens werk in de tuin voor ons nuttig is. In juli werden we verrast door een egel die zich in de pixeltuin verstopt had tussen de kolen. We hebben dus genoeg wormen in de tuin. De vlinders zijn overal om ons heen en ook het bruin blauwtje heeft onze plek gevonden (zie foto header). Een plaatje. Vrijwilligers van onze lokale natuurbeschermingsvereniging hebben in juni een monitoring gedaan van ons gebied. Kijk gerust ook even wat zij allemaal hebben gezien via de link. Wat insecten betreft kan ik in ieder geval al beamen dat we in de loop der jaren meer soorten zien.

waarneming.nl
 
 

Bionext greenpaper bodem

Op de korte termijn zorgt de biologische landbouw soms voor een wat lagere opbrengst, meer arbeid of hogere kosten. Maar deze werkwijze heeft een reden. Namelijk: voorkomen dat we nu alle voedingsstoffen aan de bodem onttrekken voor een maximale productie, tot hij totaal is uitgeput en er niks meer groeit. Door biologisch te werken, investeren boeren in een vruchtbare bodem. Een bodem die ons ook op de lange termijn voldoende voedsel kan geven. Dat moet toch een goede reden zijn om bewuster in te kopen. Lees hierover in de greenpaper van Bionext over bodem

Greenpaper bodem
 
 

Pixelfarming als Mozaïekteelt

Bij de teelt van verschillende gewassen in stroken op één perceel kan een boer insecten, waarvan hij last heeft, bestrijden met andere insecten die toch al in de strook ernaast zitten. "Door de biodiversiteit te stimuleren en geen kunstmest te gebruiken wordt het ecologisch systeem versterkt en stijgt de productie", zegt Roggema. "Dit principe wordt ook toegepast in de mozaïekteelt, maar daar heb je geen stroken, maar allerlei vormen." Denk niet dat dit ouderwetse landbouw is. Drones controleren de stand van het gewas, kleine robots oogsten. Deze quote van Rob Roggema noemt mozaïekteelt. Pixelfarming is hier een voorbeeld van maar dan niet alleen zonder kunstmest maar ook zonder pesticiden. Natuurrijk Nederland kwam vorig jaar met ideeën over hoe Nederland er ruimtelijk uit kan zien in de toekomst. Dat is besproken met economen en deskundigen van onder meer het PBL en de Wageningen Universiteit, en sinds deze week is het resultaat te zien op een kaart. Zeer interessante kost.

Nieuw Natuurrijk Nederland
 
 

Parkinson door bestrijdingsmiddelen

Neuroloog en hoogleraar Bas Bloem van het Radboud umc in Nijmegen maakt zich grote zorgen over de explosieve stijging van het aantal Parkinson-patiënten. Hij maakt zich ook behoorlijk kwaad. Bloem geldt wereldwijd als expert, hij ziet al zijn hele werkzame leven hoe die ‘akelige hersenziekte’ het leven van zijn patiënten vernielt en is ervan overtuigd dat chemische (bestrijdings)middelen een belangrijke oorzaak zijn. Dat wordt overal in de wereld ook bevestigd. (dit kun je nalezen in het artikel van 12 juli van het informatiedossier).
De ontwikkeling van Pixelfarming is naast een geweldige milieuwinst ook goed voor de volksgezondheid. Laten we doorgaan met het leren telen zonder gewasbeschermingsmiddelen.

informatiedossier