Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

April doet wat hij wil!

 
 
 
 

Robot in de Pixeltuin

Een landschap van digitaal ontwerp naar fysieke uitvoering. Hoe gaat dat met Pixelfarming in zijn werk? Via het platform kunnen we verschillende plattegrond lagen werken van het terrein en de te rijden route van de robot inplannen. Zo kan de robot iedere keer weer de tuin op 1 cm nauwkeurig vinden en opnieuw bewerken. Hier zie je in een filmpje een kort verslag van de werkwijze.

film bekijken
 
 

Nieuwe kas in aanbouw

Het is voor Pixelfarming van belang dat we de teeltseizoenen zo lang mogelijk kunnen maken, zodat we ook zo lang mogelijk seizoensgroenten kunnen leveren. Een uitgebreid voorzaai schema en gefaseerd inzaai schema hoort hierbij. Een kas is hiervoor van groot belang. Onze nieuwe kas is in aanbouw. We hopen deze snel in gebruik te kunnen nemen.
 
 

Eerste lesdag VMBO docenten

De kop is eraf van onze eerste in een reeks trainingen Pixelfarming voor bijscholing van VMBO docenten. Met deze eendaagse training praten we de docenten bij over deze alternatieve benadering door toepassing van digitale technologie en robotica. Wat is pixelfarming? En wat kan je ermee in de klas?

informatie
 
 

Ook wij gaan weer naar school!

Na de zomer starten we met een project Smart Biology op de HAS in Den Bosch waarbij we samen met onze robots het klaslokaal in gaan. In deze cursus leren we, onder begeleiding van docenten van de HAS, over de ontwikkeling van bepaalde planten in combinatie met verschillende andere soorten. Tegelijkertijd wordt de Pixelfarming Academy gevuld met deze kennis en zo kunnen we groeimodellen opbouwen voor onze robots. Spannend!
 
 

Lupine en Pixelfarming

Het is een groot mysterie waarom niemand anders 'm al ontdekt heeft. Want hij heeft zo'n beetje alles mee, de lupine. Je kunt de bonen ervan eten, hij is rijk aan eiwit en dus een perfecte vleesvervanger, hij verbetert de grond met stikstof die hij opvangt en als hij bloeit trekt-ie als een gek insecten aan. De veelzijdigheid van dit gewas past perfect bij Pixelfarming. Vorige jaren hebben we in samenwerking met boer Henk Kerkers al de eerste stappen gezet naar de verkenning van dit product. Dit jaar starten we deze teelt op Campus Almkerk, zodat we ook voor dit gewas een databank kunnen aanleggen.

artikel