Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Bedrijfsopleiding Smart Biology van HAS
Voor techneuten in de groene sector

 
 
 
 

HAS cursus Smart Biology

Technologie en robotica worden steeds belangrijker voor de land- en tuinbouw. In een ideale wereld werken groen en technologie naadloos met elkaar samen. In een omgeving met perfecte groeiomstandigheden die de technologie de ruimte biedt om feilloos te functioneren. Maar hoe creëer je die? Moet de technologie zich aanpassen aan de plant of juist andersom? Pixelfarming Robotics heeft i.s.m. HAS Hogeschool een Smart Biology cursus ontwikkeld omtrent dit thema en gaat 12 januari van start. Speciaal voor mechatronici, werktuigbouwkundigen, procesengineers, industrieel ontwerpers of software developers die zich bezighouden met ontwikkeling van technologie voor de agrarische sector.

informatie opleiding
 
 

Plantenwortels onder de loep

Een internationaal team van wetenschappers heeft in kaart gebracht hoe planten via wortels aan hun voedingsstoffen kunnen komen. Allereerst kan de plant dat zelf proberen te bolwerken, een soort ‘doe-het-zelf’ strategie. Maar de meeste planten (zoals bijvoorbeeld een uienplant) werken juist samen met bodemschimmels om aan de benodigde nutriënten te komen. De suikers gaan van de plant naar de schimmels in ruil voor andere stoffen. En voor die samenwerking is ook een fysieke plek nodig. Een soort marktplaats die plaatsvindt in de wortel. Volgens de onderzoekers is dat goed te zien. Hoe dikker de wortel, hoe meer ruilhandel. In Vroege Vogels een gesprek met Liesje Mommer, hoogleraar plantenecologie en natuurbeheer aan de Universiteit Wageningen. Basiskennis voor Pixelfarming.

Uitzending Vroege Vogels
 
 

Insiders sessies Pixelfarming Robotics

Volle opkomst op 7 oktober bij onze Robot One demo's in Zeeland op 'Delphy Robotics demodag'. Het thema dit jaar is 'Next generation mechanical weeding: To Robot or not to Robot' en wij geloven dat het antwoord zeker 'To Robot' is 😄 Het evenement was volgeboekt, maar we organiseren online 'insider sessies' van 30 november tot en met 3 december als je geïnteresseerd bent. Dus als je het hebt gemist, doe dan mee aan een van onze sessies!

registratie insiders sessies
 
 

Dutch Food Week

Onze open dag tijdens de Dutch Food Week Altena was een succes. Het was een prachtige dag waardoor iedereen ook lekker de tijd nam om van alle activiteiten te genieten. Ook vanuit de gemeente kregen we bezoek van de Programmamanager Circulaire Landbouw en Agrofood (jazeker, die hebben wij hier!) die een leuke vlog maakte.

vlog open dag
 
 

Vacatures op de Campus

Wij hebben een vacature voor een 'teeltspecialist' en een 'kok/food innovator'. Er is ook nog plaats voor stages en afstudeerprojecten van verschillende studierichtingen. Wil jij ook meewerken aan onze missie voor een duurzaam landbouw- en voedselsysteem? Meld je dan aan!

vacatures
 
 

Beeldherkenning pixelfarming

In de kas van Campus Almkerk en van de Has zijn camera installaties geplaatst voor de ontwikkeling van beeldherkenning van gewassen. Tu Tran, een stagiair van de Has, kweekt diverse soorten gewassen op om daar, via de PixelFarming Academy, een beeldenbank van aan te leggen. Als we iedere foto determineren maakt dat beeldherkenning voor deze gewassen mogelijk. We hebben zelfs distels opgekweekt om deze soort ook herkenbaar te maken. Best gek idee om als agrariër distels op te kweken. Het is veel werk maar gelukkig hebben we ook vmbo leerlingen bereid gevonden om ons te helpen. Binnenkort maken we het voor iedereen mogelijk om te helpen!

Pixelfarming Academy