Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Nieuw pixelfarming seizoen
Wij gaan ervoor!

 
 
 
 

2021 here we are!

2020 was voor velen een jaar om niet te veel aan terug te denken. Echter was het voor Pixelfarming een top jaar! Deze ontwikkeling in de agrarische sector van Campus Almkerk is meer dan verwacht in de spotlight gekomen. Er zijn veel nieuwe contacten opgedaan en samenwerkingen opgestart waardoor we een gerenommeerde community geworden zijn. PachtJePixel, Pixelfarming Robotics en UitJouwStreek zijn allemaal ontwikkelingen die vanuit Pixelfarming op Campus Almkerk ontstaan zijn en ook door anderen worden opgepakt. Samenwerking is de basis voor deze ontwikkelingen en we kijken uit naar het komende jaar en de projecten die op stapel staan.
 
 

Nominaties Pixelfarming!

Wij zijn trots te melden dat we afgelopen jaar meerdere keren genomineerd zijn. Met PixelFarming PachtJePixel hebben we bijvoorbeeld de 84 ste plek van de KVK innovatie Top 100 bereikt. En daarbij zelfs de top 10 van de publieksprijs bereikt! En er is nog meer! We zijn ook erg blij met de nominatie voor de Blue Tulip Awards. Pixelfarming wordt gezien als een van de kans hebbende innovaties binnen het thema Food & Water. Deze focust op de United Nations Sustainable Development Goals No 2 End Hunger en No.6 Clean Water and Sanitation.

lees meer
 
 

De waarde van onze bodem

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe teeltseizoen. Voor ons een proces van continu afwegen van de te nemen stappen voor de voorbereidingen van de bodem. Welke bewerkingen kunnen we het beste uitvoeren. Moeten we ecoploegen of juist niet. Waar gaan we hoeveel van welke groenbemester verwerken en relatie tot de geplande gewassen. Een ingewikkeld beslisproces. De bodem is een complex systeem wat de BBC prachtig heeft weergegeven in een heel kort filmpje. Kijk er zeker eens naar. Dan begrijp je met welke dilemma's we te maken hebben.

BBC filmpje
 
 

Inrijden van de Pixelvelden

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om onze Robot One voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Als eerste staat op de agenda om alle proefvelden in te tekenen in het systeem en vervolgens de rijsporen met de robot te maken. Daarna blijven we deze routes de rest van het seizoen rijden terwijl de robot schoffelt of maait. Onder de “motorkap” is er ook het nodige aangepast. Zo is de besturingscomputer voor het rijgedeelte vervangen en zijn we bezig om de rijnauwkeurigheid te vergroten met behulp van de beschikbare camerabeelden. Hiervoor komen op korte termijn ook nieuwe, snellere camera’s op de robot te hangen.

meer weten
 
 

Pixelfarming verspreidt zich

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat er diverse organisaties geïnteresseerd zijn in Pixelfarming. Inmiddels zijn hebben eem aantal agrarische ondernemers samen met ons een eerste stap gezet voor een omschakeling naar Pixelfarming.
Zowel agrariërs met een klein als groot areaal doen mee en telers van groenten tot en met het eerste project PixelForrestFarming.

PachtJePixel is bijvoorbeeld afgelopen jaar voor het eerst toegepast door landgoed Velhorst en ontwikkelingen van Pixelfarming Robotics worden inmiddels naast hen door meerdere early innovators omarmt.

Het komende jaar starten we weer nieuwe projecten op. Op de website ProofYourFuture kun je meer lezen over de samenwerkingen die opgestart zijn dus houdt deze in de gaten. Wij geloven dat we samen de verandering kunnen bewerkstelligen!

lees meer