Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 
Hoe staat het met de vorderingen op het gebied van PixelFarming?
Met deze nieuwsbrief brengen we je weer 'up to date'!
 
 
 
 

"Van graan naar soepstengel"

In december en januari kwamen er een aantal klassen van de Prinsentuin uit Andel op bezoek om het programma van "Graan naar Soepstengel" te volgen. Fantastisch om te zien hoe deze school zijn leerlingen laat leren door alle zintuigen te gebruiken.

lees meer
 
 

Campus Almkerk heeft deelgenomen aan een Pressure Cooker georganiseerd door het Cingel College en Prinsentuin College. De vraag die centraal stond: hoe kunnen we werken aan duurzame partnerships tussen foodpartners en de nieuwe MBO opleiding 'Food & Future'. We hebben een goede basis gelegd voor een structurele samenwerking.

Lees meer
 
 

De huidige manier van voedsel produceren brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Voor welke keuzes staan we en hoe gaan we die met elkaar maken? 19 februari waren we aanwezig bij de Voedseltop om met o.a. burgers, ondernemers, onderwijs en overheid de eerste stap te zetten naar een antwoord op deze vragen. Pixel farming is een mooi antwoord toch?

Lees meer
 
 

Campus Almkerk wil dat lokale en duurzame voeding voor iedereen beschikbaar wordt. Pixel farming opschalen is daarvoor noodzakelijk. Samen met Jacob van den Borne uit Reusel die gespecialiseerd is in precisielandbouw zijn we een eerste samenwerking aan het uitwerken.

Lees meer
 
 

Vanaf deze week zijn we geaccrediteerd als erkend leerbedrijf. Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar een mooie stage of project op het gebied van biodivers natuurinclusief telen, waterhuishouding, grondkwaliteit en/of food dan ben je bij ons aan het goede adres.
 
 

Thuis genieten van je recepten in je automagische moestuin voordat ze op je bord terecht komen. Het kan echt! Deze herfstsalade kun je bijvoorbeeld in je moestuin plaatsen. Zin om mee te doen met Pixel farming?

Pacht je pixel