Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Het pacht je pixel seizoen 2023 gaat binnenkort van start!

 
 
 
 

Het pacht je pixel seizoen 2023!

Het pacht je pixel seizoen gaat begin februari van start! We zijn nog druk met de laatste voorbereidingen. Jullie krijgen dan te horen wanneer jullie kunnen beginnen met inzaaien en dat het seizoen vanaf dan van start gaat! Dit seizoen zit weer bom vol met leuke belevingen, evenementen en uiteraard heerlijke groenten. Ben jij er al klaar voor? Lees op de Pacht je pixel website de nieuwst informatie over ons concept!

website
 
 

Wat is er nieuw?

Er is het een en ander veranderd dit seizoen. We zetten alles nog even op een rijtje. Dit seizoen wordt er meer gefocust op het beleven van jouw tuin, wat komt er allemaal bij kijken? Hoe eet je met de seizoenen mee? Hoe wordt de automagische moestuin onderhouden? Ontdek het allemaal dit seizoen.
 
 

Stap 1: word lid

Via een lidmaatschap van de pixelfarmers community kom jij in jouw automagische moestuin, waar jij de beschikking krijgt over pixels en punten. Met pixels kun je jouw gepachte pixelveld inzaaien met heerlijke groenten. Met jouw punten kun je jouw pixelveld laten onderhouden en van alles beleven in jouw automagische moestuin en op de Campus Almkerk.
 
 

stap 2: kies je zaden

Vóór het teeltseizoen begint, kan jij bepalen wat wij gaan telen. In het online platform kun jij jouw moestuin inrichten met de door ons geselecteerde zadenpakketten, deze komen begin februari online in jouw pacht je pixel platform. Kies een zadenpaket als uitgangspunt en inspiratiebron voor ons teeltplan. Elk zaaipakket is gebaseerd op een oogstperiode met elk een eigen oogstdatum. Ga jij voor de vroege oogst met bijvoorbeeld verse sla, bieten en kruiden of ga jij liever voor een heerlijk winters pakket met bijvoorbeeld pompoen, rode kool en aardappel. Kies je pakket en oogstdatum en bepaal zelf hoe jouw tuin eruit gaat zien óf laat je verrassen door ons!
 
 

Stap 3: wij maken de teeltplanning

Op basis van jullie keuzes maken we de meeste efficiënte teeltplanning. Wij maken gebruik van slimme plantcombinaties die elkaar ondersteunen tegen ziektes en plagen. Met onze Robot wordt het land onderhouden.
 
 

stap 4: Bekijk jouw automagische moestuin

Jouw tuin wordt nu op basis van ons teeltschema ingeplant. In jouw automagische moestuin kun je de groei van de gewassen en bewerkingen van Robot One volgen. Zie hoe de tuin gedurende het seizoen opbloeit! In je pacht je pixel account vind je de meest recente informatie over jouw gewassen in de automagische moestuin.
 
 

stap 5: Beleef in jouw automagische moestuin

Wil je nog meer ervaren in je pixeltuin? Dit kan! Wij bieden verschillende belevingen aan in jouw automagische moestuin. Maak bijvoorbeeld een dronevlucht over de pixeltuin, gewoon vanuit je huis! Ook op onze locatie is er van alles te beleven. Schrijf je eens in voor een kookworkshop of doe mee aan een robotwedstrijd.
 
 

stap 6: haal jouw oogst op en beleef

Kom jouw oogst ophalen op één van onze oogstdagen en beleef jouw automagische moestuin in het echt! Op deze proef-de-pixels dagen is er van alles te beleven, van een robotwedstrijd tot een kookworkshop. Er is voor iedereen iets te beleven, van jong tot oud.
 
 

stap 7: Eetsmakelijk!

Veel culinair succes gewenst! Geniet van jouw gezonde groenten van een gezonde bodem, uit een mooie omgeving. Bedankt voor jouw inbreng!
 
 

Onze socials!

Houdt vooral ook onze socials in de gate. Hier posten wij regelmatig leuke foto's, video's en de nieuwste informatie. Heb je een leuk idee? Wil je graag eens komen kijken? Of ben je nieuwsgierig naar ons verhaal? Neem dan vooral ook contact met ons op via onze social-media kanalen. Wij zijn hier ook dagelijks bereikbaar om vragen te beantwoorden. Volg ons en blijf op de hoogte!