Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Dutch Food Week 2021!
9 oktober open dag!
Proef, kijk en ervaar PixelfFarming

 
 
 
 

Start eerste onboarding programma

29 september is de kick off bijeenkomst van het onboarding programma voor de eerste vijf gebruikers van RobotOne. Deze robot is niet zomaar een machine maar een nieuwe collega in de organisatie van deze innovatieve boeren bedrijven.
Zo leert RobotOne over de desbetreffende teelt van de gebruiker en de gebruikers leren te werken met RobotOne. Samenwerken aan chemievrije teelt.

onboarding
 
 

Biodiversiteit

Monoculturen vormen een grote bedreiging voor de biodiversiteit in de landbouw. De oplossing is volgens WUR-landbouwkundige Dirk van Apeldoorn, lid van het Wageningen Biodiversity Initiative, het areaal verkleinen – bijvoorbeeld door strokenteelt – en het combineren van verschillende soorten. Van Apeldoorn: “We moeten met de natuur werken in plaats van ertegen. Als we biodiversiteit meenemen in de voedselproductie, hebben we een veel betere toekomst in plaats van een dystopie.”
Met Pixelfarming gaan we nog een stap verder met het verbeteren van biodiversiteit.

film bekijken
 
 

Dutch Food Week

In het kader van de Dutch Food Week Altena organiseren we op 9 oktober een open dag op Campus Almkerk. We laten je deze dag ervaren, zien en proeven van alle onderdelen die horen bij Pixelfarming. Kom langs om de robot (in actie) te bekijken terwijl de kinderen een leerzaam Pixelfarming spel doen. Laat je informeren over de andere onderzoeksprojecten die we doen en maak een wandeling door de tuin. Een leuke, lekkere en leerzame dagbesteding. Wil je je al inschrijven en zeker zijn van een plek? Mail dan naar klantenservice@pachtjepixel.nl.
Daarnaast zijn we deze week op 14 oktober aanwezig op de ondernemers informatie markt en het wereldcafé georganiseerd door Stichting Drechtstadboer.

open dag 9 oktober
 
 

Sensus gestart met Smart Biology

Sensus is gestart met een teeltproef bij de HAS in Den Bosch waarbij de Pixelfarming Academy gebruikt wordt. De eerste stap binnen ons Smart Biology programma. Samen proberen, samen leren, samen veranderen. Zo leert het PixelFarming systeem hoe met de robots cichorei geteeld kan worden en leren de studenten en Sensus hoe je leiding geeft aan kunstmatige intelligentie.

Sensus
 
 

Kijktip!

Kiss the Ground is een volledige documentaire verteld door Woody Harrelson, die licht werpt op een "nieuwe, oude benadering" van landbouw die "regeneratieve landbouw" wordt genoemd en die het potentieel heeft om ons klimaat in evenwicht te brengen, onze enorme watervoorraden aan te vullen en de wereld te voeden. Echt de moeite waard om te kijken. Kiss the Ground is niet alleen een documentaire maar ook een beweging vanuit Amerika, Californië. Er zijn diverse programma's die verschillende doelen ondersteunen. Van algemeen bewustzijn en consumentenvraag, onderwijsprogramma's als het ondersteunen van boeren naar omschakeling.

Kiss the ground
 
 

Eerste lustrum van Campus Almkerk

Deze maand vieren wij ons eerste lustrum. We zijn heel trots op de resultaten die we tot nu toe bereikt hebben. Een mooi moment om een nieuw logo van Campus Almkerk (home of pixelfarming) te introduceren met een nieuwe website. Ga gerust eens kijken! Graag met speciale aandacht voor onze vacatures op het gebied van pixelfarming en food innovation.

vacatures