Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

We hebben weer genoeg gepraat!
Kom je ook mee poetsen?

 
 
 
 

Projectprogramma AgroBots

Het projectprogramma AgroBots is 29 maart officieel bij ons gestart op Campus Almkerk. Enkele sterke netwerkorganisaties en ontwikkelmaatschappijen bundelen in dit project de krachten om de agrosector te versterken en verduurzamen, om innovatie en acceptatie te versnellen en om de mkb te ondersteunen. De BOM, REWIN West-Brabant, High Tech NL (initiator Holland Robotics), ZLTO en FME brengen hun achterban bij een. Campus Almkerk en Pixelfarming Robotics zijn één van de bedrijven en eindgebruikers die in innovatie- en demonstratieprojecten in dit programma werken aan slimme hightech oplossingen voor boeren en tuinders.

Opening AgroBots
 
 

Greentechport Brabant

Een netwerk van mensen die succesvol kunnen leren, samenwerken en ondernemen in de groene sector. Dat is het doel van Greentechport Brabant, waarvan ZLTO de initiatiefnemer is. Het samenwerkingsverband wordt gevormd door overheid, onderwijs en ondernemers. De startbijeenkomst vond 7 juli plaats. Met Pixelfarming Robotics zaten we aan de thematafel 'data en innovatie' waar we de vele uitdagingen bespraken om technische- en teeltkennis aan elkaar te verbinden. Greentechport Brabant moet bijdragen om deze werelden met elkaar te verbinden

artikel Nieuwe Oogst
 
 

Podcast serie de club van 30

Hoe ziet de Brabantse landbouw- en voedselketen er uit in 2030? In deze serie van vier afleveringen geven de hoofdrolspelers daar zelf antwoord op door aan de picknicktafel op het erf van Biologische Boerderij 't Schop met elkaar in gesprek te gaan. Zónder tussenkomst van een host. Elke aflevering komt er ook een visionair voorbij die nog verder in de toekomst durft te kijken. In aflevering 1 Jaap Korteweg van de De Vegetarische Slager.

In aflevering 2 gaat Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten in gesprek met Simone Koekkoek van Pixelfarming Robotics.

club van 30
 
 

Smart Biology project

Met Smart Biology willen we boeren over de hele wereld in staat stellen hun plantengroei en -kwaliteit te optimaliseren, zonder agressieve chemicaliën te gebruiken.
We zoeken biologen en boeren die onze visie delen. De waardevolle expertise op het gebied van planten en bodem die je door de jaren heen hebt verzameld, zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we boeren! Doe mee en maak Smart Biology mogelijk! Samen kunnen we nog meer het verschil maken.

trailer bekijken
 
 

We gaan het tot op de bodem onderzoeken!

Jesper van Lint van de Has doet onderzoek naar bemesting en compostering. Hoe onderhouden we de bodem op een goede manier? Wat zijn de do's en don't rond bemesten? In dit kader hebben we een bedrijfsbezoek bij Megrow afgelegd. Wormen zijn een onmisbaar deel van het bodemleven en voeden zich met dood, plantaardig organisch materiaal. De wormen zorgen voor grondstructuurverbetering, wat de bodemvruchtbaarheid vergroot en de vruchtopbrengsten in de toekomst verhoogt. Megrow levert wormen voor zowel horizontaal als vertikaal transport in de grond om bodem te verbeteren maar ook de vrijkomende humus die zij produceren met of zonder protozoa. Wij zijn benieuwd naar de resultaten na het gebruik van hun product.

Megrow