Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Groeizaam weer!

 
 
 
 

Project AgriNav opgestart

Pixelfarming Robotics doet mee in het project AgriNav van Saxion Hogeschool. Dit onderzoek kan een impuls geven aan het gebruik van autonome zelfrijdende robots in de landbouwsector, wat kan leiden tot nieuwe en duurzamere landbouw. Dit past in de ambitie van Nederland om voorop te lopen in technologie voor voedselproductie. Tijdens het onderzoek worden diverse algoritmes eerst in de Digital Twin van Pixelfarming Academy gevalideerd. Vervolgens wordt dit daadwerkelijk getest met Robot One op de proefvelden van Campus Almkerk.

bericht
 
 

Disteltijd

Distels.... overal. Ze komen deze tijd snel op vanuit verschillende haarden als heksencirkels. Het nare van de distel is dat dit sterke gewas het wint van de kleine groenten kiemplantjes. Wat natuurlijk niet de bedoeling is. Wat ons wel opvalt is dat er altijd veel insecten op te vinden zijn. Zoals het lieveheersbeestje die weer goed is voor de beheersing van luis. Daarnaast beschermt de distel onze kolen voor schade door vraat van duiven. Voor ons nog steeds de vraag hoe we hiermee het beste om moeten gaan. Op dit moment is vooral weghalen nog nodig bij kiemplanten en overwegen aftoppen voor de bloei bij de kolen maar we laten op sommige plaatsen rond onze hagen nog wel wat distels staan. Het blijft een ingewikkelde zoektocht naar het evenwicht.

artikel Trouw
 
 

Rotterdam deelt een mooie droom

Rotterdam heeft een prachtige droom ontwikkeld voor 2050 die heel veel weg heeft van onze visie waar we vijf jaar geleden mee begonnen zijn.

De stad en het open, weidse platteland zijn onlosmakelijk verbonden. Lokale, natuurinclusieve producten liggen in de winkelschappen. Het landschap rondom de stad bulkt van de bloemen, wilde bijen, vlinders en vogels. De boer krijgt een eerlijke prijs. Eén ding is zeker: we doen het samen. Lokale boeren, grote ketenpartijen, retailers en innovatieve ondernemers. En samen met de consument!

Wat ons betreft kan de droom van de Pixelfarming robot al werkelijkheid worden middels ons onboarding programma. Dat hoeft niet tot 2050 te wachten.

Rotterdam de boer op!
 
 

Combinatieteelt

Samen met stichting TOG (Teelt Overleg Groenten) hebben we hier op Campus Almkerk een proefveld met sperziebonen. Robot One leert hier het onkruid te wieden tussen de bonen en maakt beelden om de groeimodellen van dit gewas op te kunnen maken. We hebben ook een deel van het bonenveld gecombineerd met haver. Zo proberen we om klimaatbestendiger te telen voor een betere bodemstructuur en betere vochthuishouding. Bovendien wordt gekeken of deze manier van telen inderdaad leidt tot een hogere opbrengst per hectare. Havermelk én sperziebonen van één perceel. Mooie stap!
 
 

Weer een lichting docenten bijgeschoold

Weer een groep VMBO docenten uit het hele land hebben een nascholingscursus pixelfarming bij ons gevolgd. Wat goed dat zij zich op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in de groene techniek. Terwijl het aantal leerlingen bij vmbo-groen stijgt, daalt die bij het mbo-groen. Een steeds kleiner deel van de vmbo-groen leerlingen stroomt door naar het mbo-groen. We hopen dat zij nu meer kinderen geïnteresseerd krijgen in de groene sector waar zij ook hoognodig zijn.

opleiding