Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Kom je bij ons eten?

 
 
 
 

BoerENLunch 2022, kom proeven!

Wij boeren en boerinnen van Team Agro NL laten graag zien, proeven en beleven waar en hoe ons voedsel wordt geproduceerd. In de Week voor de Gezonde Jeugd (4 tot en met 12 juni) organiseert Team Agro NL voor de tweede keer de BoerEnLunch voor jong en oud! Wil je ook picknicken op of rondom een agrarisch bedrijf bij jou in de buurt? Meld je dan snel aan bij één van de deelnemers hieronder. Wij van Campus Almkerk laten je graag zien hoe wij (h)eerlijk gezond, lekker en veilig voedsel produceren. Wij zijn trots op onze productie en willen dat graag op jou overbrengen.

informatie
 
 

Rabobank Food Forward Track

Binnen het programma Rabo Food Forward vindt de Food Forward Track plaats. Dit is een regionaal programma waarin ondernemers, consumenten en belanghebbenden uit de gehele voedselketen onder begeleiding van Food Hub werken aan het oplossen van regionale voedselvraagstukken. Wij van Campus Almkerk doen mee aan een track in de hoop een specifiek vraagstuk van ons onder begeleiding beantwoord te krijgen. Na de eerste twee bijeenkomsten zijn al flink geïnspireerd en kijken uit naar de volgende sessies. Het is weer een mooi voorbeeld van samenwerken aan een beter voedselsysteem.

lees meer
 
 

Volg ons op onze socials!

We zijn als Campus Almkerk met alle onderwerpen die ons bezighouden steeds meer zichtbaar via social media. Een leuk jong team houdt zich daar voor ons al een tijdje mee bezig. Daar zijn we flink trots op! Veel jongeren houden zich steeds meer bezig met de vragen rondom gezonde voeding, gezonde voedselproductie en gezonde leefstijl.
Generatie Z van zelfvoorzienendheid?
Volg onze socials om te zien hoe zij dit beleven. We zijn te vinden op instagram (campusalmkerk), facebook (campusalmkerk) en linkedin (De Campus Almkerk)

instagram
 
 

Jasper geslaagd! Gefeliciteerd!

Op 24 mei werd er een examen (beoordeling onderdelen diploma praktijkonderwijs) afgenomen bij onze stagiaire Jasper.
Het examen bestond uit het uitvoeren van verschillende taken in de kas en op het land.
Jasper heeft dit uitstekend gedaan.
Wij zijn dan ook enorm trots dat hij dit heeft gehaald.
 
 

Bezoek Donna Dongen

Op woensdag 11 mei waren wij met een groep ondernemende vrouwen uit Dongen op bezoek bij Campus Almkerk.

We werden zeer gastvrij ontvangen in de kas en mochten meteen al proeven van een heerlijke bieten/chocolade fudge, ontwikkeld door de food innovator van de Campus. De inspirerende en visionaire ondernemers vertelden ons over hun missie en visie. Wat een interessante ontwikkelingen. Natuurlijk roept het ook vragen op en het was leuk om daarover met elkaar in gesprek te gaan.

Pixel farming en alle landbouwinnovaties die op de Campus Almkerk te zien zijn, gaan langzamerhand de wereld voeden. In Almkerk is daar al een start mee gemaakt maar wij realiseren ons dat de wereld ook gevoed moet worden met de juiste ideeën. Daar kunnen we allemaal aan bijdragen, het is een cliché maar een betere wereld begint tenslotte bij jezelf.

Campus Almkerk dank voor jullie ontvangst, wij gaan vast nog veel meer over jullie horen!
Namens Donna Dongen
Eline Wassink