Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

De lente komt er aan!

 
 
 
 

Floriade geopend

Onder het thema ‘Sowing the Future’ laten we van 14 april t/m 9 oktober op Floriade zien hoe wij, met Robot One, onze gewassen telen en verzorgen. Geheel zonder bestrijdingsmiddelen. Dat is onze oplossing om de wereld groener en gezonder te maken. We gaan geregeld live demonstraties geven met Robot One en Insider Sessions organiseren om jou mee te nemen in de ontwikkelingen van biodivers telen, Smart Biology en Robot One. Kom je ook kijken?

lees meer
 
 

Studenten zaaien ideeën voor goede oogst

Tweede jaars studenten van de opleiding Food&Future van Curio in Breda gaan de komende maanden voor ons aan de slag. Ze denken mee aan vraagstukken / projecten waar we aan werken. Die gaan over pixelfarming, groenteboxen en het ontwerpen van een educatief programma. Dat past naadloos in hun onderwijsprogramma. Daarin staan toekomstige voedselvraagstukken en creatief omgaan met landbouwproducten voor voedselbereiding centraal. Begin april zijn ze daarvoor op bedrijfsbezoek geweest in Almkerk. In juli presenteren ze de oogst.

artikel
 
 

Hart voor de zorg!

Met de mooiste biologische bloembollen van firma Huiberts hebben we deze winter met verschillende kleuren en soorten een ontwerp uitgeplant gevormd door twee harten. Speciaal voor de zorg gedaan tijdens onze lockdown. We krijgen nu iedere week weer een ander beeld in ons terrein. De foto's delen we met de klanten (zorgmedewerkers) van restaurant Broeder in het Sint Antonius Ziekenhuis. Bedankt voor al jullie goede zorgen!
 
 

Het ontstaan van onze robotontwikkeling

We zijn nu 5 jaar bezig aan de bouw van een robot ten behoeve van PixelFarming. In een korte tijd is er veel gebeurd. De ontwikkeling gaat stap voor stap (en soms twee achteruit) naar het resultaat van RobotOne. Wat zijn we daar trots op voor zo'n korte tijd. Mooi moment om even te resumeren. Kijken jullie mee?

film
 
 

Opening PRUT expositie

Vanaf 14 april is een tentoonstelling te zien met als thema prut, oftewel grond in de Broekerveiling. In deze tentoonstelling richten ze zich op zowel het heden, verleden als de toekomst van grond(bewerking) en hoe de tuinders van toen en nu omgaan met onze Hollandse bodem. Hoe werkten de tuinders van Toen en hoe werkt de tuinder van Nu? Hoe houdt men hun grond goed? Voor welke uitdagingen stonden en staan de tuinders? En natuurlijk hoe kunnen we het in de toekomst gaan doen met PixelFarming.

lees meer