Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

De highlights van deze maand!

 
 
 
 

De RobotOne gripper

Nog even en we kunnen de test met eerste plantjes doen met deze gripper voor RobotOne. Weer een mooie ontwikkeling tussen studenten van de Avans Hogeschool en de ondernemingen Idea-X en Pixelfarming Robotics. Bekijk het filmpje maar eens hoe de robot golfballen opraapt.

Linkedin
 
 

Moonshot digitale gewasketen

Quote: PixelFarming is één van de businesscases binnen AgriFoodInnovation om uiteindelijk een digitale gewasketen te ontwikkelen. Regio Deal Noordoost Brabant is een grote ondersteuning bij het verder ontwikkelen van onze PixelFarming robot naar uiteindelijk een 4.0 versie. Een prachtig avontuur, waarin we hightech inzetten om maatschappelijke doelen te realiseren! En het mooie is, we doen het samen met inspirerende en bevlogen mensen.

agrifoodcapital
 
 

Food Innovation

Vorig jaar december is Janneke als medewerker food innovation bij ons van start gegaan en begin februari is Rik van Oers (student HAS International Food&Agri business) met zijn stage begonnen. We zijn met elkaar een nieuw product aan het ontwikkelen! Ben jij hier benieuwd naar, blijf ons dan volgen!
 
 

Voer jij ook de bij bij!?

Met Pixelfarming willen we biodiversiteit verhogen om daar het biologisch voordeel uit te halen voor de voedselproductie. Zelf kun je ook een steentje bijdragen in jouw tuin. Dit jaar openen The Pollinators rondom Nationale Zaaidag voor de vierde keer de Voedselbanken voor Bijen! Of beter gezegd: jullie doen dat. The Pollinators zorgen voor de buzzz eromheen. Wegens de overweldigende animo is het doel om dit jaar maar liefst 1500 particulieren door het hele land te voorzien van een uitdeelpakket. Dit pakket (maximaal 1 pakket per persoon) bestaat uit 20 zakjes biologisch bloemzaad en deze zijn aan jou om te verspreiden. Wil je dit jaar (weer) meedoen als Voedselbank voor Bijen? Tof! Je kan je opgeven via onderstaande link. De bloemzaadjes worden begin april naar je opgestuurd.

The pollinators
 
 

Stem jij 17 maart met je vork?

Gezonde voeding voor iedereen makkelijk beschikbaar! Dat zou toch mooi zijn! Dat proberen we met Pixelfarming en onze onderzoeken op de Campus te bereiken. Kunnen we met onze stem op 17 maart invloed hebben op de volgende stap in deze richting? Wellicht dat de voedselstemwijzer van Foodwatch jou helpt in je keuze. Zij hebben de verkiezingsbeloften over gezonde leefstijl van alle zittende partijen in de Tweede Kamer voor jou doorgelicht. Stem wijs!

voedselstemwijzer