Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Word jij ook lid van de
PixelFarming community?

 
 
 
 

FIRA 2021

Van 7 tot en met 9 december jl. was Pixelfarming Robotics virtueel aanwezig op de FIRA. Tijdens dit hybride evenement in Toulouse werden agro robots vanuit de hele wereld gepresenteerd. In de spotlights stond Robot One met de Digital twin en diverse tools voor chemievrije onkruidbestrijding. De demonstratie op de main stage kunt u terugzien via Youtube.

Fira demonstratie
 
 

PachtJePixel lidmaatschap

Via de website www.PachtJePixel.nl kun je lid worden van onze community. Bij ieder lidmaatschap hoort een pakket pixels en punten. De pixels kun je naar keuze vullen met zaden en de punten kun je gebruiken om in het oogstseizoen verse groenten te bestellen of voor een extra beleving in de tuin (bijvoorbeeld een persoonlijke dronevlucht).

PachtJePixel
 
 

Aan de slag!

Wat hebben we toch mooi werk! Samen met vijf onboarders van PixelFarming Robotics zijn we flink aan de slag om landbouw innovatie te verwezenlijken. Wat komt er op je af als je gaat werken met een robot in je bedrijf en welke tools zou je nog wensen om jouw bedrijf te optimaliseren. Een prachtig samenspel.

Linkedin
 
 

Microbioom

Onderzoekers van het Department of Energy's Lawrence Berkeley National Laboratory (Berkeley Lab) en UC Berkeley hebben ontdekt dat naarmate planten zich ontwikkelen hun microbioom wordt aangemaakt en microben worden begunstigd die zeer specifieke metabolieten gebruiken. Hun studie kan wetenschappers helpen manieren te vinden om het microbioom in de bodem te verbeteren voor verbeterde koolstofopslag en plantproductiviteit.

TED talk
 
 

Door data in actie

In samenwerking met WUR zijn we een project gestart rondom het verzamelen van gegevens. De robot kan met behulp van sensoren metingen doen. We onderzoeken hiervoor een koppeling tussen Akkerweb en Pixelfarming Academy en hoe de informatielagen omgezet kunnen worden in acties die Robot One uit gaat voeren. Robot One zal op de Boerderij van de Toekomst in Lelystad worden ingezet in een use case met aardappelen.