Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Gratis opleiding AI
Voor iedereen in de agri en food sector

 
 
 
 

Gratis AI cursus

Vorige maand noemde wij de Smart Biology cursus die techneuten in de agri sector een groene basis verschaft. Als tegenhanger heeft de NLAI coalitie i.s.m. Groenpact de eerste AI-cursus voor de Agri en Food sector uitgebracht die de groene sector juist meer informeert over techniek. Start nu met deze gratis online cursus en krijg meer inzicht in het begrip Artificiële Intelligentie en de toepassingen hiervan in de Agri en Food sector! Je ontdekt samen met andere groene professionals wat AI nu eigenlijk is en hoe het de AgriFood sector kan helpen.

cursus
 
 

Je kunt niet zonder betekenis zijn!

Een carrière met zingeving is een groeiende trend en de basis van het ontstaan van Pixelfarming. Werken aan een betere wereld, niet vanzelfsprekend maar wel hoopvol voor de volgende generaties. Economische modellen ontwikkelen die naast welvaart en winst vooral ook welzijn verwaarden maakt het versnellen van noodzakelijke transities toch veel makkelijker. Kijk nu naar de documentaire over betekeniseconomie van Kees Klomp die ideeën laat zien van een nieuw economisch denkkader. Een echte eyeopener in deze tijden van crisis. Je kunt van alles een probleem maken maar je kunt ook van een probleem van alles maken!!

documentaire
 
 

Sneak preview PachtJePixel 2022

We zijn druk bezig met het aanpassen van de website van www.pachtjepixel.nl voor het seizoen 2022. Het komende jaar gaan we nog meer exclusieve producten en diensten leveren bij deze automagische moestuin van Pixelfarming. Bekijk de sneak preview van de website die 1 december live komt te staan. Je kunt dan lid worden van onze community en daarbij krijg je een pakket pixels die je met zaden kunt vullen in onze zadenwinkel en een pakket punten die je kunt gebruiken om belevingen of seizoensgroenten te bestellen. Ontwerp bijvoorbeeld je eigen dronevlucht van een bijzondere plek in de tuin en ontvang hier de film van.

Sneak Preview
 
 

Club van 30 podcast

Wat doe je met data en hoe zet je het op de best mogelijke manier in? Of je nu voor de massa werkt of voor het individu. Data kan antwoorden geven op kwesties die op het oog moeilijk op te lossen zijn. Simone Koekkoek van de Campus Almkerk is in gesprek gegaan met Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten over dit thema. Het leverde een interessante podcast op en misschien ook wel een inspiratie voor jou om ook bij de club van 30 aan te sluiten.

podcast
 
 

World FIRA 2021

Pixelfarming Robotics is als exposant ook dit jaar aanwezig op de World Fira 2021 (7-9 dec). Deze 6e editie van FIRA geeft robotfabrikanten, agrarische bedrijven, producenten, investeerders, leveranciers, ondernemers en onderzoekers van over de hele wereld een unieke kans om kennis te delen, nieuwe samenwerkingen te onderzoeken en een ontwikkelingsstrategie voor robotica te ontwerpen om innovatieve robotica-oplossingen in een landbouwproces te brengen.

World FIRA 2021
 
 

Verkenningsreis

In samenwerking met de provincie Noord-Brabant en andere Brabantse stakeholders in het agrifood ecosysteem – waaronder AgriFood Capital - organiseerde de BOM onlangs een verkenningsreis voor Duitse ondernemers en clusterorganisaties aan Nederland. Campus Almkerk was de plaats waar de breedte en innovatiekracht van het Brabantse agrifood ecosysteem werd gepresenteerd. Daarnaast lieten de organisatoren zien hoe bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden dit met elkaar organiseren.

artikel