Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

PixelFarming naar Floriade!

 
 
 
 

Floriade

We zijn heel trots op het feit we PixelFarming mogen presenteren op de Floriade Expo 2022!! We gaan met een aantal partners de toekomstmogelijkheden laten zien op een kavel op het terrein en in het Food Forum. De voorbereidingen en inrichtingen van onze kavel op het Floriade terrein zijn in volle gang! Vanaf 14 april zijn we te bezoeken in Almere! Save the date!

Floriade
 
 

Onboarding programma

Pixelfarming Robotics is in 2021 gestart met het onboarding programma voor de eerste vijf gebruikers van RobotOne. In de herfst 2022 starten we met een nieuwe groep onboarders. Er zijn nog plaatsen beschikbaar! Ben jij geïnteresseerd? Informeer via de website van Pixelfarming Robotics! Je leert tijdens dit programma hoe je met RobotOne en het bijbehorende systeem kan gaan werken binnen jouw organisatie. Samenwerken aan chemievrije teelt.

informatie
 
 

Eerlijk is pas heerlijk

Als consument laten we ons makkelijk beïnvloeden. In de schappen worden meerdere producten mooier neergezet dan de werkelijkheid biedt. Niet om je te informeren maar om je over te halen te consumeren. En helaas..... de marketingfabriek werkt. Onbewerkte voeding is aangetoond het meest gezond. Geef dus als tussendoortje een echte peer, wortel of banaan mee naar school. Voedzamer en goedkoper! Met ons kinderfeestje PixelFarming (speciaal beschikbaar in onze community) kun je uitleggen waarom.

Gouden Windei
 
 

Duiven

Soms zit het mee…, soms zit het tegen. Het is heel duidelijk dat we niet kunnen wachten, totdat de automatische vogelverschrikker er is. De duiven hebben namelijk onze boerenkool en palmkool opgegeten. Biodiversiteit klinkt heel rooskleurig, maar in werkelijkheid is het niet altijd een win-win situatie. Natuurlijk heeft ieder dier een belangrijk aandeel in de biodiversiteit en zolang wij ze op een diervriendelijke manier wegjagen kunnen zij hun rol ergens anders waar geen kool staat vervullen. De automatische robot vogelverschrikker krijgt een plaats op onze projectenlijst.
 
 

Bodembeheer

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn begonnen. We starten met de vraag: waar en met wat moeten we bemesten. Aan de hand van een aantal grondmonsters gaan we ons specifieke bemestingsplan invullen. De bodem is een belangrijke basis voor de groei van je gewas en er speelt zich veel af in de bodem. Wij laten ons informeren tijdens de digitale kennisdag Beter Bodembeheer op 8 februari van de WUR. Wil je daar ook meer over weten? Meld je dan via onderstaande link aan. Er zijn verschillende workshops die gevolgd kunnen worden, dus voor ieder wat wils.

aanmelden