Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Open huis Campus Almkerk!

 
 
 
 

Open huis Campus Almkerk

Iedereen is van harte uitgenodigd om Campus Almkerk te bezoeken. We zullen een programma samenstellen waarin al onze projecten aan het bod komen en er ook ruimte is voor discussie. Je kunt je via onderstaande link inschrijven zodat je daarna op de hoogte gehouden wordt van het programma.

inschrijfformulier
 
 

Nominatie Food100 lijst

Arend Koekkoek van Campus Almkerk, één van de grondleggers van Pixelfarming, is vermeld op de FOOD100 lijst. Hiermee wordt hij gezien als een aanstormend talent en gevestigde leider die zich dagelijks hard maakt voor een beter en duurzamer voedselsysteem. In augustus 2020 heeft de onafhankelijke vakjury uit 350 aanmeldingen de lijst bekendgemaakt. Uit alle kandidaten selecteerde de jury 50 changemakers jonger dan 30 jaar én 50 gamechangers ouder dan 30 jaar. Wij zijn trots op deze nominatie en blij om te zien dat er zoveel mensen zich hard maken voor de voedseltransitie.

Food100 lijst
 
 

deelname FIRA 2020

Sinds 2016 is FIRA hét internationale event voor robotica in de agrarische sector waar Pixelfarming Robotics natuurlijk niet mag ontbreken! Normaal gesproken vindt dit event plaats in Toulouse, maar dit jaar is gekozen voor een virtuele editie die plaatsvind van 8 tot en met 10 december. Mocht je geïnteresseerd zijn kun je je via de website inschrijven en kom dan gerust ook bij ons langs.

over FIRA 2020
 
 

4TU Techrede

De vier technische universiteiten in Nederland zetten zich als 4TU gezamenlijk in voor versterking en bundeling van technologische kennis. Om de relevantie van technologische innovaties zichtbaar te maken, organiseert 4TU op 1 oktober de Techrede. Ter voorbereiding is een reportagereeks Techfiles gemaakt, waarbij presentator Harry Piekema je meeneemt in het verleden, heden en de toekomst van technologische innovaties en het belang daarvan voor onze maatschappij. In het thema Landbouw is Pixelfarming ook opgenomen.

Techfiles
 
 

samen werken aan RobotOne

Samenwerking is een belangrijk uitgangspunt voor onze visie op een versnelde landbouwtransitie. In samenwerking met Hagero ontwikkelt PixelfarmingRobotics meerdere landbouwtools voor Pixelfarming Robot ONE. Op de foto is de vingerwieder te zien. Elektrisch in hoek en hoogte verstelbaar om zo volledig automatisch om de verschillende gewassen heen te kunnen werken. We kijken uit naar de eerste proeven met deze tool
 
 

Goed nieuws!!

De wereldwijde afname van biodiversiteit als gevolg van habitatverlies is te stoppen. Dat is de uitkomst van nieuw onderzoek door een internationaal consortium gepubliceerd in Nature Science. De crux is een combinatie van maatregelen, zeggen de onderzoekers. Natuurbescherming en -herstel én een duurzamere intensivering van landbouw en voedselproductie kunnen namelijk leiden tot een begin van biodiversiteitsherstel in 2050. Onze ervaringen op de Campus ondersteunen deze resultaten. Bij ons is de biodiversiteit in flora en fauna de afgelopen jaren flink gegroeid. Met Pixelfarming wordt ook aan beide oplossingsrichtingen gewerkt. Duurzame productie en de consument uitdagen tot duurzame consumptie.

Onderzoek