Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Boeren zijn de ultieme thuiswerkers

 
 
 
 

Vacature voor innovatieve agrariër

Samen met de gemeente Alphen aan de Rijn zijn we gestart aan een uitdagend project. Hoe kunnen we de stad duurzaam, lokaal, informatief en on demand voeden. Hiervoor zijn we op zoek naar een innovatieve agrariër, die deze uitdaging aan wil gaan! Samenwerken met het onderwijs en ondernemers uit de stad en de ontwikkeling van een prachtig buitengebied maakt deze job zeer afwisselend en uitdagend! Ben jij diegene of weet jij iemand? Neem contact op of zegt het voort!

vacature
 
 

We zitten in de nesten!

Sinds we gestart zijn op Campus Almkerk is onze vogelpopulatie gegroeid. De patrijzen scharrelen vrolijk rond, de uilen hebben het naar hun zin, de koekoek blijft rondzingen, de grutto gespot en de kievieten leggen hun tweede leg midden in ons Pixelveld. Ze komen steeds dichter bij. Wel jammer dat de duif het bij ons ook zo heerlijk vindt en schade aanbrengt aan onze kolen. Tja, het blijft zoeken naar de balans.
 
 

Druppelirrigatie

In onze Pixeltuin hebben we in deze droge periode water nodig om de zaden te kunnen laten ontkiemen en de gewassen te laten groeien. We gebruiken hiervoor op dit moment een sproei-installatie. Om water te besparen hebben we een druppelirrigatie systeem aangeschaft. We gaan deze de komende dagen installeren en hopen op de Indicatieve besparing van 20-40% water ten opzichte van uw huidige gebruik. We hebben subsidie voor deze waterbesparende maatregel voor agrariërs aangevraagd bij het waterschap. Ook interesse?

subsidie
 
 

Wij horen bij de club!

Campus Almkerk is met pixelfarming opgenomen als aanbieder bij de GoodFoodClub. Bij deze club vind je alle informatie over gezond, lokaal en duurzaam eten. Plus alle duurzame adresjes bij jou in de buurt. Zoals biologische boeren met landwinkels, plekken waar je onbespoten groenten en fruit kunt kopen en restaurants die werken met eerlijke lokale producten. Echt een aanrader!

GoodFoodClub
 
 

RVO niet klaar voor biodiversiteit

15 mei: de uiterlijke indiening van de Gecombineerde opgave voor de agrariërs aan het RVO. Een moment waarop je o.a. per perceel aangeeft wat je teelt en hoeveel van welke mest je gebruikt. In geval van strokenteelt zou je dan iedere strook apart uit moeten tekenen? Of met Pixelfarming per pixel? Dat wordt een helse klus. Gelukkig mogen we hier pragmatisch mee omgaan maar dat er nog verbeteringen mogelijk zijn is duidelijk. Bij de opgave van hoeveelheid gebruikt kunstmest vul ik 0 in. De enige vraag waarbij ik met deze invulwaarde moet bevestigen of ik dat wel zeker weet. Dat geeft je te denken.