Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Techniek zet eerste stappen
buiten de Campus

 
 
 
 

Geslaagde test RobotOne

Op landgoed Velhorst heeft Arjen van Buren samen met de WUR een Pixelfarming perceel uitgezet voor onderzoek en ontwikkeling van PixelFarming. We hebben PixelFarming RobotOne op 10 juni getest op deze locatie en dat is niet onopgemerkt gebleven. RTV Oost maakte er een reportage van. Omroep Gelderland en het NOS journaal volgde.
We zijn gelukkig ook heel tevreden met de testresultaten.

RTV Oost
 
 

Weersafhankelijke regeling

Wij gebruiken techniek om de agrarische sector te verbeteren. Je zou denken dat we alleen bezig zijn met RobotOne maar niets is minder waar.

Eén van de overige projecten is bijvoorbeeld ook onze weesafhankelijke regeling. Via een App kunnen we zelf ons druppelirrigatiesysteem op afstand aansturen en kunnen we deze ook automatisch inregelen op de weersverwachting. Bij de huidige extreme weer schommelingen een belangrijke feature.
 
 

Uit Jouw Streek

De vraag naar lokale producten en lokale betrokkenheid stijgt. Samen met de gemeente Altena hebben wij hiervoor UitJouwStreek ontwikkeld. Een werkwijze waarmee veel lokale aanbieders samen één verkoop- en logistiek kanaal kunnen delen. Onze Pixelfarming Boxen kunnen hierdoor gratis geleverd worden samen met andere lokale producten (kaas, eieren, fruit, brood, bier en noem verder maar op). Onze techniek zorgt automatisch voor de paklijsten en financiële afhandeling voor iedere aanbieder en wordt de meest optimale ophaal- en bezorg route bepaald. Ben je geïnteresseerd om dit ook in jouw regio implementeren? Lees dan:

UitJouwStreek
 
 

Boerburgerdialoog

Wij willen een BoerBurgerdialoog, omdat we geloven dat boeren en burgers er samen uit kunnen komen. In een échte dialoog! Jij ook? Wij willen daarom in 2021 een G1000Landbouw, waar 1000 boeren, burgers, en andere belanghebbenden met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van de landbouw. We werken ook aan een online oplossing, mocht dit gesprek nog niet fysiek kunnen plaats vinden. Wil je meer weten over het initiatief, weten hoe zo’n dialoog in zijn werk gaat of zou je ons willen steunen? Graag nodigen we je bij deze uit om op donderdag
18 juni om 20.00 uur mee te doen aan het BoerBurgerCafé. Als het had gekund bij ons op het erf, maar gezien de huidige maatregelen is dat niet mogelijk. Daarom doen we dat digitaal via Zoom. Meld je aan via email dan sturen we je de link.

website
 
 

Webinar 'Ethical issues of robotics'

Wij zijn geïnterviewd door Else Giesbers van Wageningen Economic Research die een casusonderzoek heeft gedaan naar ‘Ethical issues of robotics’. Een onderwerp dat wel vaker bij ons over tafel gaat en dat we zeker niet uit de weg moeten gaan.
Hoe democratiseren we de technologisering in de sector? Welke ontwikkelingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat technologische ontwikkelingen in de sector niet alleen meer productiviteit en kwaliteit opleveren, maar ook positieve sociale en duurzame effecten?
30-06-2020 is er een webinar te volgen over dit onderwerp waarbij het onderzoek van Else Giesbers ook aan bod komt.

agROBOfood Webinar