Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Met veel voeten in aarde poot aan de grond

 
 
 
 

Goed nieuws

Goed nieuws! De komende twee jaar investeren Rijk, provincie, regio en bedrijfsleven samen meer dan 40 miljoen euro extra in Noordoost-Brabant. Het project 'De Autonome Akker' wordt hiermee ondersteund. Onze visie op de landbouwtransitie heeft veel voeten in de aarde, maar krijgt hiermee poot aan de grond!

lees meer
 
 

Sperziebonen project gestart

Met de campagne Proof your Future (http://proofyourfuture.com/nl/) bieden we toekomstige gebruikers van Robot One de mogelijkheid om ervaring op te doen met Agro robotica. Leden van Stichting Teelt Overleg Groenten (TOG https://www.stichtingtog.nl/) zijn zeer geïnteresseerd en samen zijn we een proefproject gestart rondom onkruidbestrijding in sperziebonen, een belangrijke teelt voor TOG. Zonder chemische middelen, met de inzet van Robot One, testen we diverse manieren van zaaien, onkruid wieden en beeldherkenning. Op de Campus zijn hiervoor drie extra proefpercelen aangelegd. Ons gezamenlijke doel is voor volgend jaar een compleet advies te kunnen geven over de chemievrije onkruidbestrijding in sperziebonen met de inzet van Robot One.
 
 

reportage X=Challenge

18 juli vond bij ons de X=Challenge plaats. Zowel jong als oud heeft spelenderwijs kunnen ervaren hoe het is om RobotOne te besturen. Hier een kleine compilatie van de dag.

Kijk hier
 
 

uitdagingen

Telen zonder gewasbescherming heeft ook uitdagingen. Hoe kunnen we omgaan met plagen. Vorig jaar hadden we een muizenplaag. Om de natuurlijke vijanden te lokken hebben we verspreid over het terrein palen gezet, zodat roofvogels hun jachtgebied kunnen vergroten. Dit heeft effect. Dit jaar komen we de rupsen voltallig tegen in onze kolen. Een oplossing zou kunnen zijn om ons terrein van hagen te voorzien, zodat meer natuurlijke vijanden van de rupsen hierin kunnen huizen. Biodiversiteit zal ons terrein hierdoor volledig transformeren. Of zijn er andere mogelijkheden?
 
 

Seizoensbox

De coronaperiode heeft gevolgen voor iedereen en ook op onze klanten uit de horeca. Helaas hebben restaurants hun Pixelfarming bestelling uiteindelijk moeten annuleren. Natuurlijk willen we deze gewassen niet verloren laten gaan. Wil jij een aantal FarmPixels uit onze Pixelfarming voedseltuin adopteren? Ben jij geïnteresseerd in Pixelfarming en wil je een keer langskomen voor een rondleiding? Wil jij een groentenbox komen uitzoeken met de dan beschikbare groenten, kruiden en bloemen? Dan ben je van harte uitgenodigd om deze seizoensbox te bestellen. De box kan iedere zaterdag van 15.00 tot 17.00 op afspraak opgehaald worden.

naar winkel