Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

Tijd om te zaaien en poten

 
 
 
 

Campus als voedselpark

We streven er naar dat ons terrein verandert in een biodivers voedselpark. Goed voor de mens, goed voor de natuur. In samenwerking met de liniewerkers van BrabantsLandschap hebben we in de week van de nationale boomplantdag tientallen fruitbomen en struiken rondom onze parkeerplaats geplant van diverse soorten. Een prachtige en lekkere aanvulling op onze PixelFarming groenten. Dat wordt genieten!

Dronebeeld
 
 

eerste schooldag RobotOne

Met deze ☀️🌡 groeit alles razendsnel. Samen met de PixelFarming robot van de HAS Hogeschool en Idea-X trainen we RobotOne om gewassen in alle groeifases te herkennen. Periodiek worden er foto's van de gewassen gemaakt. De foto's laden we in een trainingsplatform. Slim worden begint met handmatig aanwijzen van de gewassen. De software onthoudt dit. Hoe vaker je traint, hoe zelfstandiger de software wordt. Uiteindelijk herkent de software, zonder onze hulp, de gewassen. Een hoop werk maar het resultaat loont. Deze methode wordt 'deep learning' genoemd.

deep learning
 
 

Landgoed Velhorst gaat pixelfarmen

Op landgoed Velhorst is één van de doelstellingen het verhogen van de biodiversiteit. In samenwerking met de WUR gaat Arjen van Buuren van landgoed Velhorst hiervoor twee percelen inrichten voor pixelfarming en onderzoek doen naar gewascombinaties. Robot One wordt ingezet voor onkruidbeheersing. Samenwerken aan een gezamenlijk doel. Samen staan we sterk.

landgoed velhorst
 
 

Lupine van boer Henk

We hebben witte lupine voorgezaaid om RobotOne lupine te leren herkennen. Dit doen we speciaal voor boer Henk, waar we binnenkort de robot aan het werk gaan zetten om onkruid te verwijderen. Een klus die hem veel tijd heeft gekost vorig jaar. Hier zie je hoe boer Henk zelf het inzaaien op zijn percelen op traditionele wijze uitvoert. Nog even geduld en RobotOne kan ook deze activiteit overnemen. Hagero Techniek gaat hiermee aan de slag.

boer Henk
 
 

Goed voor de boer

Door de coronacrisis hebben veel boeren minder afzetmogelijkheden. Om de boeren te steunen kun je veel heerlijke lokale producten kopen bij jou in de buurt. Hiermee steun je niet alleen de ondernemers, boeren en kwekers, maar het is ook fijn om er zeker van te zijn waar je eten vandaan komt. In de gemeente Altena hebben veel van deze boeren zich aangesloten bij Puur uit Altena.

Puur uit Altena
 
 

Cadeaubon Pacht je Pixel

Ben jij op zoek naar een leuk cadeau om iemand een hart onder de riem te steken?
Wil jij buiten bij iemand naar binnen brengen? Geef dan een mooie voedseltuin! Laat iemand vanaf de veilige afstand van huis beleven wat het is om PixelFarmer te zijn.
Een voedzaam cadeau met beleving.

pacht je pixel cadeaubon