Pixelfarming logo
 
 
 
 
 
 

De pacht-je-pixel nieuwsbrief

 
 
 
 

Zaai met ons mee!

Schrijf je in voor de pacht-je-pixel zaaidag! Dit evenement draait volledig om het zaaien van gewassen. We gaan met z'n allen het proces langs van begin tot eind. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat heb je eigenlijk allemaal nodig, naast de zaden natuurlijk. Het is dan wel een simpele activiteit, maar het is allemaal complexer dan je denkt... Nieuwsgierig?

Schrijf je in via de link hieronder. Dit event is geschikt voor elke leeftijd, dus neem elkaar vooral mee!

Datum: 13 mei
Tijd: 13.00 - 15.00
Locatie: De Campus Almkerk
Adres: laagt 16, Almkerk

Schrijf je in!
 
 

Een gewasmomentje! De boerenkool in het licht.

Boerenkool, iedereen ken het wel. Niet alleen lekker in elke hutspot, maar ook lekker om gewoon te roerbakken! Boerenkool zit bomvol gezoende voedingsstoffen, zo zitten er veel vezels in en heeft deze koolsoort een hoog gehalte aan ijzer, calcium en vitamine A,C en K (puurgezond, z.d.).

Wist je dat vorst ook daadwerkelijk invloed heeft op de smaak van de boerenkool? De vorst zet een zelfbeschermingsproces ingang, waarbij zetmeel wordt omgezet in suikers. Hierdoor smaakt de boerenkool zoeter! (Quest,2019).
 
 

Click and grow kruiden!

Als je ooit bij ons langs bent geweest, is deze kast je waarschijnlijk niet ontgaan. In deze click and grow kast telen wij diverse kruiden.


Ook dit jaar zetten wij dit weer voort. We hebben de kast dit keer gevuld met oregano, rozemarijn, tijm, bieslook, citroentijm en peterselie. Het ziet er niet alleen lekker uit, maar zo kun je de lunch ook nog eens upgraden!